Íme az idei mézeskalácsaim java. Ezeket akarom felakasztani a karácsonyfára:
Kivételesen jól sikerült a tojáshab, nem folyt szét, és a porcukros zacskót használva a végére sem tágult ki a lyuk, vagyis egyenletesen vékonyan tudtam rajzolni. Sőt, még a sütés utáni tojásfehérjés bekenésről sem feledkeztem meg, ami azért kell, hogy ne potyogjon le róla később a minta.
A recept:
18 dkg liszt
negyed teáskanál szódabikarbóna
1 teákanál őrölt gyömbér és 1 teáskanál őrölt fahéj (vagy én helyette 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeveréket szoktam)
7 dkg margarin
10 dkg méz
1 tojás sárgája
Összegyúrás után legalább fél órára a hűtőbe kell tenni. Ez elég kicsi adag, én ált. 2-3-szoros mennyiséget szoktam.
Utolsó kommentek